RETREATS

Fjeld Skov tilbyder muligheden for at holde retreater midt i skoven. Vi formidler eksklusive weekend eller heleuges retreats for op til 20 personer med overnatning i hovedbygningen.

Vi har dygtige og erfarne levandøre / samarbejdspartnere som kan står for catering og vi kan arrangere det samme efter behøv.

Afhængigt af vejret er det muligt at samle såvel indendørs i vores store sydvendte stuer med udsigt til den natur, som udendørs på vores sydvendte terrasse eller på den nyslåede græsplæne under de to majestætiske gamle egetræer.

For at holde din retreat på Fjeld, send os en besked på Facebook, Instagram eller info@fjeldskov.dk for mere information.

NATUR TERAPI: FOREST BATHING

Stimulér alle 5 sanser. Duft skoven, gå en lang langsom tur, føl græsset under dine bare fødder, nyd aromatisk te, læg vejen forbi den lille skovsø i dalen, nyd sæsonens løvdække, skovens skiftende farver, lyt til skovens lyde, hjorten i brunst, fuglene, raslende blade and blot hengiv dig til naturen.

Meditér i vores egen lille ’Stone Henge’, læn dig op ad et træ eller en stor sten og føl vibrationerne fra Jorden inde i dig selv og lad den positive energi fra naturen skubbe stressen ud fra din krop.

Forest Bathing eller Shinrin Yoku er en kendt metode til afslapning og stressfrigivelse. Der er mange måder at være i naturen på, der alle falder under betegnelserne ’økoterapi’ eller ’natur terapi’, hvor man tror på naturens helbredende kræfter. Det behøver ikke nødvendigvis at være en skov, man kan være på en strand, et bjerg eller enhver form for natur. Hovedformålet er at prøve at være i et med naturen, være opmærksom på dine omgivelser og absorbere dens energi.

Natur terapi har vist sig at være gavnligt for mennesker med høje stressniveauer. Det hjælper med at forynge og give energi til dem, der lever hektiske liv i travle byer.

STALKING

Fjeld Skov er en unik skov i den forstand, at den er en af de få steder i Danmark, hvor man kan møde alle fire danske hjortearter på den frie vildtbane. Den majestætiske og store krondyr, det søde lille rådyr, det smukke dådyr samt det sky sikavildt, der ofte forveksles med dåvildt.

Kom og prøv vores stalking-oplevelse, se om du kan snige dig op på en flok uden at forstyrre dem. Se om du skelne mellem då- og sikavildt. Se om du kan genkende hvilke ’fodaftryk’, der hører til hvilken hjorteart, og om der lusker en ræv rundt.